Web Analytics Made Easy - Statcounter

وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) و قرآن اهدایی رهبرکبیر انقلاب اسلامی به آستان قدس رضوی در موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری به نمایش درآمد.

به گزارش قدس آنلاین، وصیت‌نامه سیاسی- الهی امام خمینی(ره) در ۲۶ بهمن ۱۳۶۱ توسط ایشان تنظیم و نسخه‌ای از آن در ۲۲ تیر ۱۳۶۲ نزد مجلس خبرگان رهبری به امانت سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امام خمینی(ره) در سال‌های بعد، این وصیت‌نامه را مورد بازبینی قرار داد و دو نسخه از متن اصلاحی را برای نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی ارسال کردند.

وصیت‌نامه سیاسی- الهی امام خمینی(ره) مشتمل بر دستورالعمل تداوم انقلاب اسلامی و حفظ جمهوری اسلامی بر محور ولایت فقیه و بر پایه ارزش‌های اصیل مورد نظر ایشان است.
از این منظر، مفاد وصیت‌نامه نگاهی آینده‌نگرانه و حاوی رهنمودها و مضامین مختلف آموزنده امام راحل(ره) در همه امور سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و عقیدتی است.

این‌وصیت‌نامه که با حدیث ثقلین آغاز شده، دارای یک پیش‌گفتار، دو مقدمه و ۱۷ تذکر بوده و توصیه‌ای ‌ به همه نسل‌های آینده است که همواره به کتاب و عترت تمسک جویند و هیچ‌گاه از توجه توأمان به این دو ثقل گران‌بها غافل نمانند، زیرا تأمین سعادت اخروی، در بهره‌گیری از کلام خداوند و سیره معصومان(ع) است.

وحدت و انسجام امت اسلامی، برنامه‌ریزی برای جلوگیری از توطئه‌های آینده به ‌ویژه خطر تبلیغات منفی سکولاریزم، اجرای قسط و عدل اسلامی، اتحاد بین دانشگاهیان و روحانیت، هوشیاری و بصیرت جوانان و مقابله با تهاجم فرهنگی، استفاده از نیروهای متعهد و متخصص در اداره کشور، برنامه‌ ریزی صحیح و اصولی در امور فرهنگی و آموزشی و حفظ اقتدار ملی از نکات مهم و مورد تأکید رهبر کبیر انقلاب اسلامی است.
تجلید و تذهیب وصیت نامه
اما وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) که در موزه رضوی نگهداری می شود، توسط هنرمندان آستان قدس رضوی تذهیب و تجلید شده است. جلد این اثر روغنی با نقش ترنج و گل و برگ در زمینه لاجوردی در وسط و چهار عدد نقش گل و برگ ظریف تر در چهارگوشه ترنج، دارای دو سر لوح مرصع مذهب پر کار و دو سر لوح کوچکتر و کم کارتر است.
این اثر فاخر برای اولین بار با آرایه های هنری و تجلید مورد اشاره در موزه آستان قدس رضوی به نمایش در آمده است.
قرآن راوندی، اهدایی امام خمینی(ره)
یکی از قرآن‌های فوق‌العاده نفیس گنجینه رضوی، مصحف راوندی است که در سال ۵۸۶ ق توسط احمد بن محمّد بن علی راوندی کتابت و در سال ۵۸۷ ق توسط نجم ‌الدّین محمّد بن علی بن سلیمان تذهیب شده است. این مصحف در مرداد ۱۳۶۳ توسطِ بنیانگذارِ جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شد.

خط نسخ کهن ۱۳ سطری به شیوه ابن بوّاب، سرسوره‌ها به خط رقاع عالی و به قلم زر، حواشی اوراق به خط نسخ غبار، کاغذ خان بالغ حنایی، تعداد اوراق ٢۱٦، قطع سلطانی، نشانه‌ها در حاشیه میان شمسه ‌ها، فواصل آیات گوی زرین، حاشیه صفحات مزین به شمسه و قندیل زرین منقش، جلد سوخت از ویژگی‌های این مصحف شریف است که در حال حاضر در موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.

علاقه مندان می توانند برای بازدید همه روزه از ساعت ۸ تا ۱۲ به حرم مطهر، صحن کوثر، موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری مراجعه کنند.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی ره موزه آستان قدس رضوی الهی امام خمینی ره آستان قدس رضوی نامه سیاسی وصیت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌شناسی از معلمان یک رسالت و مأموریت است

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: امروز حق‌شناسی از معلمان یک مراسم و یک نماد نیست، بلکه یک رسالت و مأموریت است. امروز نظام برای آنکه افق تمدن نوین اسلامی را درست راهبری کند، باید از معلم حق‌شناسی کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حجت گنابادی‌نژاد،  در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی که شامگاه سه‌شنبه، ۱۸اردیبهشت ماه در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهارکرد: انقلاب اسلامی دگرگونی‌های بسیاری را موجب شد. یکی از آن دگرگونی‌ها در حوزه ارزش‌ها، از جمله مقام و منزلت معلم بود. با شخصیت ترازی همچون آیت‌الله مطهری نماد معلم انقلاب، انقلاب و ارتقای بزرگی در حوزه ارزش‌ها اتفاق افتاد، یکی از ویژگی‌های مطهری زمان شناس بودن است.

وی ادامه داد: در روزگاری که هجمه‌های عظیم فکری و عقیدتی جریان‌های سوسیالیستی و مارکسیستی از یک طرف و جریان‌های غربی و لیبراستی از دیگر سوء تمام هیمنه بشریت را فراگرفته بود و در خانه‌های متدین ما نفوذ پیدا کرده بود و آتش آن گریبانگیر فرزندان اینان هم شده بود، شهید مطهری احساس تکلیف کردند و کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» نوشتند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی یادآور شد: آن روز که آیت‌الله مطهری احساس کردند که شخصیت و منزلت زن مورد هجمه قرار گرفته است، ابایی نکردند و در مجله زن روز آن دوران که زردترین نشریه زمان خودش بود، به نام خودشان مطلب نوشتند و امروز دو کتاب «مسئله حجاب» و «نظام حقوق زن در اسلام» همان یادداشت‌های مجله زن روز هست. این استاد بزرگ وقتی احساس کرد عموم جامعه از معارف زندگی اهل بیت (ع) اطلاعات کمی دارند و آگاهی‌هایی که بتوانند با آن زندگی کنند در اختیار عموم مردم نیست، قلم دست گرفتند و داستان راستان را منتشر کردند. دوستان او توصیه کردند این کتاب را به اسم مستعار چاپ کنند، زیرا در شأن مؤلف کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم نیست، اما آیت‌الله مطهری در رسالت خود هیچ‌گونه ملاحظه کاری و مصلحت‌اندیشی و افتخارهای کاذب برای ایشان ارزش نداشت.

وی ادامه داد: اگر امروز به معلمان احترام می‌گذاریم و نسبت به مقام معلم تواضع داریم و این مقام در جامعه ما منزلت مضاعف و بالایی یافته، تردیدی نیست که معلمی در آن تراز در انقلاب اسلامی درخشیده است. از مصادیق حق شناسی است که افتخارات فرهنگیان در انقلاب اسلامی برای آحاد مردم گفته شود. از جمله آنکه ۴۹۰۰ معلم در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بیش از ۲۵ هزار و ۱۰۰ جانباز که در جامعه فرهنگیان توفیق خدمت‌گزاری داشتند، در کنار ۳۶ هزار تن از شهدای دانش‌آموز که بالاترین آمار شهدا در همه اقشار است، کافی است تا بگوییم فرهنگیان پا به کار همه افتخارات انقلاب اسلامی در همه صحنه‌ها حاضر بودند و یک سند متقن است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: امروز حق‌شناسی از معلمان یک مراسم و یک نماد نیست، بلکه یک رسالت و مأموریت است.امروز نظام برای آنکه افق تمدن نوین اسلامی را درست راهبری کند، باید از معلم حق‌شناسی کند و معلم جایگاه والا و برتر خود را در جامعه با حق‌شناسی همه اقشار به‌ویژه حق‌شناسی که بر عهده حاکمیت است، باید بیش از پیش بیابد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حق‌شناسی از معلمان یک رسالت و مأموریت است
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • حمید نیلی مدیرکل جدید هنرهای نمایشی شد
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • دستگاه‌های کردستان شرایط لازم را برای سفر زائران حرم امام خمینی(ره) فراهم کنند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس